cases / Julius Clinical

Een nieuwe, onderscheidende website

Key Agency case: Julius Clinical, branding
Services
  • Brand strategy
  • Development
  • Data management
  • UX design
  • UX strategy
  • UI design
  • Website design

Als academisch CRO (Contract Research Organisation) streefde Julius Clinical naar een onderscheidende website, waarbij direct duidelijk(er) werd waar ze voor staan en wat ze doen. Dit vereiste eerst de ontwikkeling van een solide merkstrategie. Het doel was om een merkstrategie te creëren die onderscheidend en uniek is, en de mogelijkheid biedt Julius Clinical duidelijk en aantrekkelijk te presenteren op hun website.

Key Agency case: Julius Clinical, visual stijl op tablet
Key Agency case: Julius Clinical, visuele stijl en logo gebruik

De basis van een uniek merk: een onderscheidende strategie

Het begrijpen van het merk Julius Clinical was essentieel om een effectieve strategie te kunnen formuleren. Onze onderzoeksfase omvatte het definiëren van wat Julius Clinical uniek maakt, het identificeren van de doelgroep, het analyseren van de markt en het bepalen van de kernmerkwaarden. Deze inzichten werden vastgelegd in een Brand Key, een strategisch document dat alle cruciale merkkeuzes bevat en dient als leidraad voor verdere ontwikkeling.

Verfijning van de merkidentiteit voor een digitale toekomst

Met de strategische beslissingen als basis, scherpten we de merkidentiteit van Julius Clinical aan. Dit resulteerde in een nieuwe pay-off die het merk krachtig samenvat, en een visuele identiteit die vastgelegd is in een brand guide. Deze gids is niet alleen een hulpmiddel voor consistentie, maar zorgt er ook voor dat Julius Clinical zelf hun identiteit effectief kan uitdragen in alle communicatie.

Key Agency case: Julius Clinical, visuele stijl voorbeelden op billboard en artikelen
Key Agency case: Julius Clinical, website design en branding

Het uitrollen van de merkstrategie op de nieuwe website

Na het vastleggen van de strategie- en visuele identiteit begon de praktische uitvoering. We ontwikkelden verschillende communicatiemiddelen om de nieuwe merkidentiteit uit te dragen. Cruciaal in dit traject was het voorstel voor de structuur en het ontwerp van een moderne, onderscheidende website. Om de website zo eigen mogelijk te maken hebben wij een website gemaakt waarbij de gebruiker door de interactie en opzet van de pagina’s als ware door de website en de content wordt heen geleid, door de lezer te informeren en inspireren om uiteindelijk contact op te nemen met Julius Clinical. Op de website is tevens een interactieve 3D-wereldbol geïmplementeerd en zijn dynamische scroll-technieken gebruikt om de gebruiker soepel door de content heen te leiden.

Met de aanscherping van het merk en de visuele identiteit is Julius Clinical onderscheidend onder de CRO’s en staat er een nieuwe website die niet alleen functioneel is, maar ook perfect het vernieuwde merk vertegenwoordigt.

Bekijk de website
Key Agency case: Julius Clinical, branding
Key Agency case: Julius Clinical, branding
Key Agency case: Julius Clinical, branding