Pon Energy Rental

Een rebranding van A tot Z

1400_Top image
Services
  • Brand strategy
  • Design
  • Development
  • Platform design
  • Copywriting
  • Concepting
  • WordPress

Toen Energyst werd overgenomen door Pon, veranderde de naam in Pon Energy Rental. Dit was hét moment voor een volledige rebranding. Deze moest perfect passen bij de positionering van de verhuurder van grote stroom-, verwarmings- en koelingsmachines, die onveranderd bleef. Om vervolgens te worden doorgevoerd in alle facetten van de organisatie. Van logo tot pay-off en van website tot briefpapier; een opdracht waarin wij meerdere van onze powers kwijt konden.

1400_Pon_01

Nieuwe pay-off en huisstijl

Nu er een nieuwe naam was, moest er ook een nieuwe pay-off komen, die volledig bij de nieuwe naam en al bestaande positionering past. Nadat het merkverhaal was geschreven, duurde het niet lang of deze was geboren: Let’s power your business. Het was het startschot voor een volledig nieuwe huisstijl. Een uitdaging, want hierbij hadden we rekening te houden met drie verschillende style guides: die van Pon, die van Energyst én die van Caterpillar, omdat Pon hier in Nederland licentiehouder van is.

1400_Pon_011

Hét moment om alles aan te pakken

‘Kiezen we voor een nieuwe huisstijl, dan voeren we die tot in de puntjes door.’ In deze gedachte van Pon konden wij ons vanaf moment één helemaal vinden. Als wij iets doen, willen we het goed doen. En altijd dat stapje extra. Dus wij zorgden voor templates voor brochures en powerpoints, bestickering voor voertuigen en machines (voorzien van QR-code, waarmee je 24/7 hulp of informatie vraagt), briefpapier, Pon-kleding, en ga zo maar door. We hadden dagelijks contact met Pon om alles zo gestroomlijnd mogelijk te laten verlopen. Tot in de late uurtjes, als dat nodig was.

1400_Pon_02

Een overzichtelijke multilingual website

Omdat de website een heel belangrijke rol heeft in de verhuur van de Pon Energy Rental-machines, moest deze ook in zeer korte tijd in lijn worden gebracht met de nieuwe merkidentiteit. Ons UX/UI-team boog zich over de websitestructuur en wist zo voor een overzichtelijk en zeer gebruiksvriendelijk geheel te zorgen, waarop de producten centraal staan. Uiteraard volledig in de nieuwe huisstijl gegoten. De brand guide sloegen we op in een centraal online systeem, omdat er vanuit meerdere landen mee moet worden gewerkt. Ieder marketingteam heeft zo altijd en overal toegang en werkt met dezelfde bestanden.

1400_Buma_01
1400_Pon_01_06
1400_Pon_01_04
1400_Pon_01_07
1400_Pon_01_05
1400_Pon_01_01
1400_Pon_01_02

Hierna volgde een belangrijke rol voor onze developers. Tijdens het bouwen van de site die in het Nederlands, Noors, Belgisch Nederlands, Belgisch Frans en Engels moest worden opgeleverd, was er een wekelijkse meeting met Pon. Hierdoor verliep alles, zoals de volledige contentmigratie, heel soepel.

Power ON!

Heel mooi om te zien dat een project waar je zoveel energie in stopt én van krijgt, zo goed uitpakt. De betrokkenheid van iedereen in ons multidisciplinaire team was goed voelbaar, ook voor Pon Energy Rental zelf. Deze rebranding was daarom zeker niet het laatste project dat we samen met het Pon Energy Rental-team oppakken. De komende tijd ligt de focus op de toekomstgerichte visie van PON. Wordt vervolgd…

1400_Pon_01_08

“Team effort en een fijne samenwerking met de klant hebben ervoor gezorgd dat Pon Energy Rental de nieuwe naam volledig omarmt.”

Elise van Eekhout, Project Manager

“We hebben positieve reacties ontvangen, zowel intern als extern. Het is een mooie website, gefocust op mensen en projecten, in plaats van een lijst met machines.”

“Door de oplevering van de nieuwe branding en website, zijn we Pon Energy Rental intern als nieuwe naam gaan omarmen.”

PON Energy Rental