Het doel van Open Dutch Fiber (ODF) is om iedereen aan supersnel internet via glasvezel te helpen. De start-up legt hun glasvezelnetwerk aan in samenwerking met T-Mobile. Het enige wat voor de start van de werkzaamheden nog ontbrak: een ODF-website. Of wij die net zo supersnel als hun internet is, wilden ontwikkelen. Maar natuurlijk! Een uitdaging gaan wij nooit uit de weg.
Van huisstijl tot development
Om een website te kunnen neerzetten die volledig bij het merk ODF past, ontwikkelden onze designers eerst een huisstijl aan de hand van het bestaande logo. Terwijl er door onze UX Designers werd gewerkt aan een design voor een ultieme gebruikerservaring, boog Team Development zich over de zoekfunctie op de website. Een tool waarmee je eenvoudig checkt of glasvezel in jouw postcodegebied beschikbaar is, of binnenkort komt.
De postcode-beschikbaarheidstool als basis
Omdat het belangrijkste doel van de website is om zoveel mogelijk aanmeldingen voor glasvezelinternet te krijgen, was het zaak dat de postcode-beschikbaarheidstool stond als een huis. Om aanvragers de juiste informatie te kunnen verschaffen, moesten er koppelingen worden gemaakt met de centrale database van ODF. Dit laatste is belangrijk, om via het e-mailmarketingsysteem ActiveCampaign in te stellen dat deze mensen op de hoogte worden gehouden van vorderingen.
Supersnel internet, supersnel resultaat
Binnen vier weken tijd hebben we een platform weten neer te zetten waarop de zoekfunctie, oftewel de basisfunctionaliteit, centraal stond. Later voegden we daar andere pagina’s als ‘Nieuws’ en ‘Projecten’ aan toe. Tegelijkertijd gaven we trainingen in hoe ODF zelf de website kon bijhouden via het Content Management Systeem (CMS) van de website en hoe mailings te versturen vanuit ActiveCampaign. Hierdoor kunnen wij ons volledig richten op het continu doorontwikkelen van de website en het hosten ervan.