We voelen ons allemaal wel eens ontevreden over ons gewicht, maar als je een eetstoornis hebt, beheerst het je leven. Daar weet Stichting Kiem alles van. Mensen met een eetstoornis hebben snel de juiste hulp nodig, maar een platform waar mensen (en hun naasten) met een eetstoornis terecht konden voor vragen, informatie en behandelingen was er nog niet.
Het begin van Stichting Kiem
Het vinden van de juiste zorg gaat gepaard met lange wachtlijsten, dus het is van belang dat patiënten met een eetstoornis zo snel mogelijk ergens terecht kunnen. Daarom is het belangrijk dat de naam van het platform - Stichting Kiem - zo snel mogelijk gaat ‘landen’ bij de doelgroep. Want wanneer je hard aan jezelf werkt, dan ‘ontkiem’ je en ontstaat er hoop dat er iets moois gaat komen. Daarnaast laten we met de pay-off ‘Verder met een eetstoornis’ zien dat je verder kunt leven met een eetstoornis.
Een eigen huisstijl
Tijd voor het logo! Dit is een handgeschreven logo, om de kwetsbaarheid, persoonlijkheid en warmte van de stichting te benaderen. Dit in combinatie met het strakke van het woord ‘Stichting’ is het logo compleet. Voor het kleurenpalet is gekeken naar een combinatie tussen de warmte die de stichting wilt uitstralen, namelijk ‘hulp en hoop’, maar ook het informatieve karakter krijgt een plaats in het kleurenpalet. Naast een lettertype is ook een tone of voice opgesteld die aansluit bij de huisstijl en positionering van Stichting Kiem: warm en informatief, zonder witte doktersjas.
De (op)bouw
Toen was het tijd om het platform te gaan bouwen. Dit moest zo gebouwd worden dat het naast informatie over eetstoornissen ook een chatfunctie en een Helpfinder kreeg. Op basis van een agile scrum-principe is het team aan de slag gegaan, om in drie sprints het uiteindelijke platform op te leveren. Vervolgens is er gekeken naar de functionaliteit(en) en het design, en daarna is de uiteindelijke bouw en inrichting van het platform gestart en gerealiseerd.
Het platform
Het eindresultaat is een hulpplatform met diverse handige tools. Maak je je zorgen of iemand in jouw omgeving (of jijzelf) een eetstoornis heeft? Dan kun voldoende informatie vinden om hulp te schieten. Ook kun je direct hulp vinden bij jou in de buurt!