cases / DPG Datalab

Zelf veilig adverteren zonder Facebook of Google

Key Agency case: DPG Datalab, website design screenshot
Services
  • Identity design
  • Platform design
  • UX design

DPG Media is het grootste mediahuis van Nederland. Na de komst van DPG Direct (adverteren voor kleine ondernemers), zijn ook de grotere ondernemers aan de beurt. Met DPG Demand en DPG Datalab wordt het voor bijvoorbeeld social agencies en global agencies eenvoudig om zelf te adverteren. Na de succesvolle samenwerking voor DPG Direct, blijven wij ook nu als UX en visual design-partij aangehaakt om systemen van de hoogste kwaliteit neer te zetten.

Key Agency case: DPG Datalab logo

Samenwerken in sprints

Hoe zorgen we ervoor dat adverteerders de beste tools hebben om campagnes compleet naar hun wensen in te stellen? Met deze vraag in het achterhoofd, ging ons UX team om de digitale tafel met DPG en development-partij Levi9 uit Oekraïne. In tweewekelijkse sprints gingen onze UX-designers aan de slag met de user stories en backlog-items. Steeds toewerkend naar een release die in de praktijk werd getest door een gebruikersgroep. Inzichten uit deze tests waren dan ook weer input voor volgende sprints.

Key Agency case: DPG Datalab, infographic visuals

Veilig adverteren

Omdat consumenten en adverteerders enorme behoefte hebben aan een betrouwbare online omgeving waar informatie en privacy niet ter discussie staan, ontwikkelde DPG het Trusted Web. Demand verschaft adverteerders toegang, zodat ze hierbinnen veilig kunnen adverteren. Ook het platform waarvoor we vanuit DGP België de vraag kregen, DPG Datalab, geeft toegang tot de vertrouwde omgeving. Op Datalab kunnen adverteerders hun doelgroepen samenstellen en diepere inzichten in de doelgroepen van DPG krijgen. We werkten dus aan meerdere platformen naast elkaar, met voor elk project een eigen UX-lead.

Key Agency case: DPG Datalab, statistieken visual

Twee platformen die elkaar versterken

En het resultaat mag er zijn! We hebben samen met DPG en Levi9 twee platformen weten neer te zetten die de perfecte aanvulling vormen op het eerder door ons ontwikkelde DPG Direct. DPG Demand is het platform waar adverteerders hun campagnes opzetten, advertenties uploaden en klaarzetten. Op het platform DPG Datalab kunnen adverteerders specifieke doelgroepen samenstellen en diepere inzichten in de doelgroepen van DPG krijgen. Beide platformen zijn volop in ontwikkeling, we voeren continu nieuwe features en optimalisaties door. En omdat we streven naar zo’n eenduidig mogelijke merkbeleving, sluiten de platformen perfect op elkaar aan. Dat is wel zo prettig werken. Voor ons, DPG én de adverteerder.

Bekijk DPG Datalab
Key Agency case: DPG Datalab, visual design, screenshot laptop
Key Agency case: DPG Datalab, iconen en design
Key Agency case: DPG Datalab, website design visual
Key Agency case: DPG Datalab, website design elementen