Eetstoornissen Netwerk

De juiste zorg op één kaart

1400_eetstoornissen_top
Services
  • Identity design
  • UX design
  • Brand campaign
  • Development

Voor mensen met een eetstoornis kan de juiste zorg niet snel genoeg komen. Maar het vinden van passende zorg is lastig, want er is niet één centrale plek waar mensen in de eetstoornissenzorg elkaar kunnen vinden. Daarom moest er zo snel mogelijk een plek gecreëerd worden waar zorgverleners elkaar eenvoudig kunnen vinden: een interactieve zorgkaart.

1400_eetstoornissennetwerk_01

Interactieve hulpkaart

Het belangrijkste probleem dat K-EET (Ketenaanpak Eetstoornissen) wil oplossen, is dat patiënten met een eetstoornis op lange wachtlijsten terechtkomen zonder te weten of die instantie wel de juiste zorg voor hen biedt. Omdat zorgverleners elkaar niet weten te vinden, duurt het vaak (te) lang voordat een patiënt de zorg krijgt die hard nodig is om beter te worden. Daarom moest er een interactieve ‘kaart’ komen. Om erachter te komen wat de belangrijkste behoefte is vanuit de zorgverleners, hebben we diverse interviews met huisartsen en zorgverleners afgenomen. Daar kwam Eetstoornissen Netwerk uit.

1400_eetstoornissennetwerk_02

Functioneel UX design

Het team UX designers heeft de koppen bij elkaar gestoken voor een functioneel én modern design. Want om mensen op de kaart te krijgen, moet het aanmeldingsproces simpel en makkelijk te doorlopen zijn. Kortom: weinig moeite voor een groot effect. Daarnaast moet de kaart zo zijn ingericht dat huisartsen aan de hand van postcodes of andere specificaties doelgericht kunnen zoeken naar de juiste zorg.

1400_eetstoornissennetwerk_03
1400_eetstoornissennetwerk_04
1400_eetstoornissennetwerk_05
1400_eetstoornissennetwerk_06
1400_eetstoornissennetwerk_07

Van livegang naar campagne

Na het afronden van het design kon de kaart live. Om de kaart te gaan vullen hebben we een campagne op poten gezet die specifiek gericht was op zorgverleners en instellingen, en later ook huisartsen. Want het allerbelangrijkste doel van Eetstoornissen Netwerk is dat huisartsen de kaart gaan gebruiken in de praktijk. Opdat we de zorg voor eetstoornissen écht beter kunnen gaan maken met de juiste zorg op één kaart.

Naar de interactieve zorgkaart

Behaalde resultaten

Aantal zorgaanbieders

231

Stijging website bezoekers

50%

Aantal zorgaanbieders verdubbeld in

1 jaar